Till minne av erik raner "dood" (info om olyckan) riejukillens story uppe. - Laddar...

 1. 13:19 razorsharp meddelar Uppdatering pågår
Login

Till minne av Erik Raner "DooD" (Info om olyc...

Forum Övrigt Övrigt
 1. Profil
 2. Chribba_021
  Kön: Kille
  Bor: Västerås
 3. Inlägg: 0
  Fordon: 0
  Guider: 999
  Projekt: 0
  Bilder: 0
 4. Lägg till vänSkicka meddelande
 5. Datum: 10:e maj 08
  Tid: 19:03
  Svar: 621
  Visningar: 23894

Till minne av Erik Raner " DooD" (Info om olyckan) Riejukillens story uppe


Hej, jag har genom Doods vän riejukillen blivit ombedd att berätta om den tragiska olycka som skedde den 10/5-2008 På Rättvik meet.

Det var när Dood (Erik) skulle köra sitt första race med sin nya ram som han vid mållinjen i uppskattningsvis 120km/h fick ett styrfladder, först såg det ut att kunna gå bra (kanske skrapsår osv. )men när han kastades av hojen åt sidan så var katastrofen ett faktum.
Strax efter mållinjen fanns ett par svaga farthinder som var utmarkerade med en normal fartgupps skylt brevid.
Erik kastades av hojen åt sidan och träffade stolpen med enorm kraft, hela skylten med fundament vek sig och Erik blev liggande livlös strax efter skylten.

En vårdkunnig kvinna och en man var snabbt på plats och började med hjärt lung räddning, men Erik var tyvärr bortom all hjälp, han dödförklarades någon timme senare på sjukhus.


Vi får ge ett stort tack till dem som ställde upp och gjorde vad dem kunde, och även till arrangörerna som fixat med avspärrningar så ingen annan kom till skada.

För den som vill skriva en rad så är det fritt fram.
Tills vidare minns vi Dood som en glad kille som älskade det som tyvärr tog hans liv. Vila i frid Erik Raner

Länkar till mer om olyckan:
http://karlstad.expressen.se/nyheter/1.1156590/han-sag-sin-basta-van-dodskrascha
Står mycket fel i texten som att han väjde för farthindret osv..

http://www.dt.se/nyheter/rattvik/article310227.ece
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2443092.ab
http://www.expressen.se/nyheter/1.1156154/dodsolycka-i-mopedrace-i-rattvik

/Christian

PS. rip skiten känns mest som någon form av posthunting.
Skriv något fint eller betydelsefullt om ni vill säga något. DS


Riejukillen - Philip Svärds ord om olyckan som tog livet av hans vän:

Eftersom det är nog väldigt många som undrar vad som har hänt så tänkte jag bara Dela med mig vad som har hänt och eftersom att det var jag som var med Erik tänkte jag berätta lite av våran dag och Eriks sista minuter.. Philip Svärd (Riejukillen)

Jag och Erik hade precis monterat ihopp tältet som vi hade med oss och fått ordning på alla sakerna. Jag åkte ju med Erik ifrån kristinehamn tidigt på morgonen och vi hade inte ätit så mycket på resan till rättvik. Så vi bestämmde oss för att dra och köpa korv och grilla för vi skulle ändå inte Racea på 3 timmar (trodde vi). 5 minuter senare när vi precis skulle fixa lite mat så kommer det någon som har hand om träffen och säger att vi ska köra om 2 minuter. och då Blev det lite bråttom för vi hade varken hunnit att riktigt kolla förgasar inställningarna eller hunnit kört sprintern någonting innan racet så han fick lära känna den och kunna hantera den till max.

Det var bara att starta motorn och köra iväg. Erik han varken med att varmköra motorn riktigt innan. eller kolla det sista innan det var dags. Dom sista orden jag sa till Erik var..." Erik nu tar du det lungt och piska Zipen nu så ses vi sen Lycka till! "... Erik kom fram och gav mig hans digital kamera som jag skulle filma med och hans sista ord till mig var... " Ja fan! jag tar det lungt. hoppas sprintern går som den ska nu och att allting håller som det ska! Svärd ta hand om dej nu så ses vi sen".. sen åkte han mot starten. eftere nån minut så börja dom köra sen vet vi ju alla hur det gick. vill inte skriva samma sak om och om igen.

jag sprang fort som fan fram till erik och jag var livrädd och hoppades bara att han skulle klara sig. jag hade ett litet hopp att han skulle det för dom kände svag puls på honom. Jag fick följa med en polis och en brandmann som hade letatat efter mig dom ville att jag skulle med till lassarettet. jag sprang och hämtade Eriks mobiler och hans plånbok som fanns i bilen så att dom kunde identifera honom. det var svårt och tänka när jag var i choktillstånd. väl framme på sjukhuset ville jag bara få reda på hur de gick med erik men de var ingen som visste. efter drygt en timme kom de in 2 sjuksköterskor som bara nicka på huvudet och sa. Tyvärr vi kunde inte rädda honom sa dom.

Det går inte beskriva känslan av hur det var att se Erik ligga Död på sängen det var verkligen hemskt. Allt kändes som ett skämmt. jag kan inte riktigt förstå att han är död. Det känndes som jag bara väntade att han bara skulle sätta sig upp och säga att allt bara var ett skämt.

Jag har bara känt Erik i lite drygt ett år men på den lilla tiden har vi kommit varandra nära. Erik var verkligen en riktig kompis. han ställde upp för mig hela tiden. även om de var flera mil avstånd så kunde han sätta sig i bilen och komma och hjälpa mej. Erik var som en stor förebild för mig och för många många andra. Han var sjukt duktigt på att skruva och han har lärt mig väldigt mycket.. kommer verkligen sakna den grabben

Vill även tacka alla i VRT Teamet, Crisse och Tim som fanns på plats som gjorde det hela lite lättare och stöttade mig. tack grabbar!

Mitt önskemål är att på Varje moped träff nu i sommar är att hålla en tyst minut för Erik. de tycker jag skulle vara fint gjort och hedrande för att visa att vi bryr oss.. Jag vill
heller inte se bilder och filmer från krashen och när han ligger där. Utan visa respekt!

R.I.P - Erik Raner den 10 maj 2008. du är 2 takts kungen själv och länmar en stor saknad efter dig. hoppas du får det bra där uppe..

/ Riejukillen Philip Svärd
10:e maj 10Daanne Daanne

Svar: Till minne av Erik Raner " DooD" (Info om olyckan) Riejukillens story uppe

rip DooD :(
10:e maj 10_Beta50RR_ _Beta50RR_ 25
R.I.P DooD :(
10:e maj 10Robert Robert 25
jag har följt hans projekt grymt mycket i slutet och sen dagen innan så såg jag allt han skrev att han var riktigt taggad på morgon dagen och han packat in dragstern och det.. Sen dagen efter så ser man hans projekt tråd upbumpad så står det R.i.P DooD, det var riktigt hemskt att se.. fatta ingenting först!

R.i.P dood hoppas du har de riktigt göddigt vart du nu är
10:e maj 10Lagget Lagget 27
Vila i frid Trimmkungen
10:e maj 10DTpojken DTpojken
Blir fan tårögd när jag läste texten:(

Vila i frid DooD!
10:e maj 10norrlänningen norrlänningen
kungen av 2:takt... nu är det 2 år sedan, hoppas du har det väldigt bra där du är!


(bara jag som stör mig på att doods projekt inte är med i h.o.f?)