Jappsen´s yamaha dt70rx - 17/04 - 97%klar! - Laddar...

 1. 01:21 razorsharp meddelar Uppdatering pågår
Login

Jappsen´s Yamaha DT70RX - 17/04 - 97%klar!

Forum Projekt Cross/Sm
 1. Profil
 2. Jappsen
  Kön: Kille
  Bor: Tanumshede
 3. Inlägg: 0
  Fordon: 0
  Guider: 999
  Projekt: 0
  Bilder: 0
 4. Lägg till vänSkicka meddelande
 5. Datum: 22:a jul 08
  Tid: 13:41
  Svar: 121
  Visningar: 7907

Jappsen s Yamaha DT70RX - 17 04 - 97 klar!

Välkommen.

Historia.
Köpte den på Orust 7/14 -08 och har sen dess kört o pillat lite smått med den. Sen när jag hade bytat kopplingsvajer, då ville kopplingen inte funka.
Då kläckte pappa att jag lika gärna göra iordning den nu, för ja är inte 15 förens i december...:lol:

Framtid.
Hade tänkt mej att få en riktigt fin renoverad Dtr med lite finare lack och lite småstyling och lite trim.:)

Setup.
Blir inte precis något att skryta om men helt ok bruks setup hoppas jag.:)
Cylinder: Airsal 70 cc.
Block: Org.
Avgasrör: Gianelli/mk thrower
Förgasare: Dellorto 19 mm blackedition.
Insug: Barikit.
Reeds: Malossi kolfiber.
Fjädrar: Malossi.
Vev: Org.
Lager: Org.
Drev: 14/??
Filter: Hebo power.
Tändning: Org.

Styling.
Nylackade kåpor i blå/vit, lite polering på sina ställen, lackade detaljer och rrx alu supermotard fälgar

Övrigt.
Tack till far för att du svetsade min ram och övrig hjälp:happy:
BTW: Detta kommer bli en Würsting känner jag på mej:naughty:
Update!
Halloj! nu näre så att ja o Teo^ har lekt idag och mekat klart de mesta på min möbbe låter texten vara kort och slänger in bilderna istället!

Bonusbilder på wub-Teo^


Det som är kvar nu är:
Mätarhus och hastighetsmätarvajer
Bakbromsoljebehållare
Lite polering
Inkörning
Nytt blinkersrelä
Klä om sadeln
Ny bränsle slang
och stripa fast lite el :)

Kommentera nu vad ni tycker!:D

Gamla updates!


UPDATE!!!
Tjo! har grejat endel de senaste, dock varit väldig dålig på att ta kort :P har polerat egran, byggt fäste till bakbromscylindern, och ett aluskydd över den, moddat bromspedalen, byggt en undertailmed batterihållare med! Gjort mer småpill såklart :)

2mm alu, från farsans jobbs gamla skylt:lol:blev fint som undertail och brosmkyddska fixa nån sort stänkskydd sista biten medbatterilådan med!(H)


här är godingarna o myser med
drog på tanken o kåperna o så för att få ett intryck, jävligt nice enligt mig! :Dmen bara på en sida:mellow:de va de jag ahde o bjuda på för tillfället! nu äre bara småpill kvar, fixa bromskiva, elen bak bråkar lite, mer ojla i gaffeln osv osv. Stay tuned!(H)

UPPDATEEEEE!
Har grejat egrann idag, och tog några halvkassa bilder på höjningen och fälgarna. kommer även insug, airsal 70cc, fjädrar, filter och chokesats:naughty:han ser elak ut(H)röven, är nu sänkt några cm, blev för hög:happy: ska fixa undertail, eller nån sorts stänkskydd iaf, org burk passade inte med höjningenhöjningenja, jag glömde att borra hålet till dämparen:lol:målade även om dämparen, den var risigoch en bild på vart all skit är :happy:nu hoppas jag på lite kommentarer iaf!


Update!
Tjena! var ett tag sen man gjorde en update på moppen, så jag gör en trist skriftlig(H)
Iaf moppen står nu iaf nerplockad, för att elsystemet sak få sig en översyn, sen har jag ju skrotat en hebo racing 50 cyl med så nu cyl, airsal 50 eller 70 eller barikit 50. Ska även göra klar höjningen och sätta på bakkåporna som bara har legat ett tag nu.
Har även fått hem ett par rrx sm fälgar som håller på att moddas på, saknar bara frambromsskiva och de finns ju ingenstans.. Tror den kommer bli riktigt fet!
hoppas på lite peppande kommentarer, ska ut o greja idag så då blir de bilder:naughty:
over n out /jappsen


Update!
Tjeners! har inte orkat updatat tråden på ett tag nu men, nu äre dags! har införskaffat ett metrakit hur fint som helst vid köpet för endast 400 :P sen höjningssats har en kompis gjort, men den är inte monterad än, samt bakkåporna är på lackering hos samma kompis då jag inte orkade göra det själv sen är han jävligt duktig, hans farsa äger kranman om nån vet vad de ä(H)
Bilder!

Släng in några kommentarer nu!

Update!
Tjena, hade ju helt glömt bort tråden :blush:
men här kommer lite bilder på vad som hänt!:)

sen åkte motorn och allt annat som hör dit till på:)


har även på tank och all plast osv på nu men inga bilder på de, slänger upp några ikväll!:)
Kommentera nu!

Update!
Har grundat och lackat lite grejer nu:) även slipat till mitt bromshandtag då det var avbrutet:mad: och satt på gaffeln o hjulet med:)najs:)lackad sving med:)grunade grejor med(H)och det nylackade styret haha nejdå motip grund äre:) ska bli svart sen :)handtagen med:) ska köpa nya sen(H) eller om jag gör så med andra med:)


skärmen med:) ufo:)sen skjusspinnarna och styr grejorna:) (kommer inte ihåg va dom heter:P)Det skadar aldrig att kommentera lite.

Update.
har nu lackat ramen, kröken, cylindern, toppen, strykronor,oljepumpskåpa,kopplingskåpa,stötdämpare och kåpor:) har även börjat polera slutdämparen :)
här e bilder:happy:

kommer updata tätt som fan nu, fyller på torsdag(H)
(kommer itne hinna men man måste ju försöka:))
Kommentera som fan nu:)

Liten UPDAÄJT!


Har nu påbörjat mission motor rengöring:ninja:

Den blev ju inte smutsigare iaf
Har änslålänge tvättat med högtryck o stålborste o stålull, ska köra mer med stålull o sen me autosol o hoppas på det bästa:)

Föresten den kåpan den stora, vafan heter den..kopplingskåpa? aja iaf kan vam polera upp den? o sen blåsa på klarlack?:mellow: aja ni svarar väl hoppas jag:)
TACK O HEJ; KOMMENTERA NU TILL MEJ! :D


UpdäjtE!


Tjoflöjt alla glada :) nu äre så att jag har slipat/blästrat ramen och grundat den nog me prat o mer bilder :)

pappa blästrar där ja inte kom åt me ståltrissan:)och nu ären grundad :)allt för denna gången, ska skaffa lack o sånt snart, men ag åker till stockholm nu v40 så de blir nog ingen update inna till nästa lörda eller söndaHojt, UPPDATE! 09/21 -08blev lite ändrade planer:happy: hade fixat kopplingsvajer o nippel o allt de men kopplingen o så men den funka inte.. och då fick jag rycket att ja fyller ju inte 15 förens i december så ja kan ju lika gärna plocka plocka ner den o göra iordning nu för ja får inte köra nånstans ändå... aja över till bildeR:
det var bilderna från tisdags, sen stog det still som fan o idag sp gjorde min underbara pappa dettadet var allt för idag, pappa ska skaffa hem såna hära stålborstar man har på vinkelslipen så ska jag slipa ren ramen :D


UPDÄJT!


Tjoflöjt alla datanördar! va på upptäcksfärd igår och kolla lite :) stanna o kolla runt lite o när ja skulle åka iväg starta ja moppen som vanlit o varvar lite :) o just när ja ska åka ivåg på ettan så "bööh" säjer moppen fan tänkte ja med gasen i bött utan motstånd. massa svordomar flög fult ut och drog ur gaswiren. fan o ja som åkt så långt tänkte ja... så de blev en lång färd hem kan man seja :lol:

ojuste min baklampa har gått lite sönder med, fast det e bara den kanten o lite av glaset som är borta, troligtvis har den tatt i däcket :( så ja plocka bort den. så nu så fort pappa kommer hem ska vi ta o beställa: Blinkers, kick, växelpet, baklampa, munstyckessats, gaswire, koppling/bromshandtag, ventil hattar och... ööh.... det var nåt mer... men detta e nog det som ekonomin håller med för tillfället :)
BiLDeR:
blev bara en bild idag och jäkla massa text :)


Update!

här hänt lite grjer me moppen nu, ny baklampa, bak/framblinkers och så va en kompis är idag och vi hade tråkit så vi lacka lite:tvättade den igår och då blåste den gråa färgen av så de ble svart:happy:
men de e bara provesorikt för att kolla hur det blev typ, det blir nog riktig lack sen, inte biltema iaf...målade även oljeblandarmokkagrunkslocket(H)baklampan och blinkersna blev jättebra syns inte alls från sidan eller ovanfrån

här nåst blire att byta kopplingsvajern som inte var så fin och koppla in blinkersrelät och framblinkersna

Uppdäjt, #1!på väg hem: :Dhemma: :D
men ack! b*gläpp och 45 på mätarn går ju inte!
så bort med drid cdi (orginal):
och på med annan! även b*gläpp borta,
äntligen gör effektet nån verkan: :D
så står den nu! :D det ända som e att klaga på större är att den e skitsvag :/ fast när man varvat upp en bit så jävlar reser det om man är på rätt ställa :D
Hare gött, Hejs!/ Jappsen.
10:e maj 10Dtr_TobbzTr Dtr_TobbzTr 27

Svar: Jappsen s Yamaha DT70RX - 17 04 - 97 klar!

Citerar Jappsen;3276778
bilderna kommer snart, under tiden får ni en sneakpeak:naughty:

mega stor på min snus dosa ;) hahaha hoppas du fick allt o passa o att din kompis får 70cc o de snart :) för nu e jag lak på mopeder ;) hondan jag har köpt ere 38-40hk ;) på ahaha